Falevél szedés lombfúvóvalVállaljuk családi és társasházak, "kisebb" 1.5 ha alatti területek őszi, esetleg tavaszi lombszedését és annak az elszállítását.

Ősszel a lombhullató fák, cserjék, jelentős mennyiségű lehulló lombot is tudnak produkálni egy-egy kertben. A lombgyűjtés leginkább a fűfelületek speciális fenntartási műveletei közé sorolhatók. A gyepre lehulló falevelet, naponta, de legalább hetente háromszor érdemes eltávolítani, hogy elkerüljük a gyepünk kisárgulását. Az is előfordul, hogy a növény (pl.: dió, vadgesztenye) levelei csírázás, növekedés gátló anyagokat tartalmaz, ami a levélből a talajba kerül és a környező alacsonyan gyökeresedő növényeinket, gyepünket szép lassan tönkreteszi.

A faleveleket kisebb kerteknél lombseprű, vagy lombgereblyével össze kell szedni. Az összeszedett lombot érdemes a terület egy pontján komposztálni, vagy elszállítani. Nagyobb kerteknél gyűjtőzsákos lombszívóval, vagy lombfújóval egy pontra gyűjtjük, majd bezsákoljuk. A növények közül való eltávolításra ez a módszer a leghatásosabb, bár, ha a növényágyásunk fenyőkéreggel, faaprítékkal van takarva, úgy a gép a talajtakarásból is könnyedén el tud távolítani.

Az összegyűjtött, területünkre károsan ható faleveleket (pl.: dió, vadgesztenye) csak akkor használjuk komposztálásra, ha a leveleket legalább 3 évig komposztáljuk a kijuttatás előtt. A beteg, károsítókkal, kórokozókkal fertőzött faleveleket, ne hagyjuk a területen, mindenképpen szállítsuk el. Az összegyűjtött falevelet ne égessük el, mivel az 2021. január 01.-től az egész országban tilos!

Amennyiben az alacsonyabb cserjék, fák tányérjában hagyjuk a faleveleket, úgy számolni kell, hogy a lebontáshoz a talajból a növények számára hasznos nitrogént fog eleinte elvonni. 

Mennyibe kerülne a lombszedés, ha Mi végeznénk?

A lombgyűjtés is gyakran párosul, más kertészeti munkákkal, így kisebb munkáknál, javasolt egyszerre több szolgáltatásunkkal, pl.: utolsó fűnyírás, öntözőrendszer téliesítéssel egy időben elvégezni a lombgyűjtést.

Tájékoztató árak: Kertfenntartás vagy lombszedés minimum: 18.000 Ft-tól

Lehetőség van óradíjas: 5500 Ft/óra/főtől, vagy egy összegű, fix megállapodásra is.

Összegyűjtött falevél elszállítása: 5500 Ft/m3-től (min. 1 m3 fizetendő)

Az áraink nettó árak! Az ár függ a munka, terület nagyságától, lombgyűjtés során felmerülő akadályok (növények) sűrűségétől, kisebb munkáknál telephely (XVII. kerület) távolságától. Összevont területi árakat, tudunk biztosítani, szomszédos kertek egy időben történő munkavégzése során. Pontos árakról keressen elérhetőségeinken és kérje ingyenes kertfelmérésünket.

Szolgáltatást vállalunk

Szolgáltatási terület