Ön szerint, milyen, ha egy kertbe az éden beköltözik?

Számunkra egy kert megépítése, olyan szolgáltatások összességét jelenti, aminél egy látszólag rendezetlen vagy elhanyagolt területet, átgondolt tervezés és szakszerű kivitelezést követően, kerti édenné varázsolunk.

A kertépítési munkafolyamatokat sokszor napokkal előre meg kell tervezni és számolni kell az időjárási viszontagságokkal. Mivel az időjárás a kertépítők egyik legjobb barátja és olykor a legnagyobb ellensége. Az egyes kertépítési munkafázisok jól megtervezett rendszer alapján jutnak el a kivitelezett kész kertig.

 

Teljes körű kivitelezést vállalunk a kerttervezéstől a kertépítésen át egészen a kertfenntartásig. Az általunk épített kertekre garanciát vállalunk.

Teljeskörű kertépítés Szentendrén

Amennyiben anyagi lehetőségei korlátozottak, de szeretné, ha felújításra szoruló kertje idővel, a harmóikus pihenés és a kikapcsolódás színterévé egyesülne, úgy bátran fordulhat hozzánk kisebb mértékű KertKozmetikával is.

Amennyiben többet szeretne tudni munkáink színvonaláról úgy a referenciák menüpont alatt értesülhet.

Ha szeretne ön is egy elégedett ügyfelünk lenni, úgy keressen fel bennünket és mi gondoskodunk róla, hogy kertjéből a lehető legjobbat kihozzuk.

 

Nyújtott szolgáltatásaink a kertépítés területén:

 

 • Kézi és gépi tereprendezés, termőföld szétterítés, területszintezés
 • Láncos árokásás, gépi betontörés
 • Füvesítés, gyepszőnyeg, vakondháló fektetés
 • Fürdőtó, Bio medence, (Bio Pool, Nature Pool)
 • Kerti tó, patak, csobogó, díszmedence kivitelezés
 • Automata öntözőrendszer telepítés, átépítés
 • Térburkolás, kerti út, tipegő, ágyásszegély lerakás
 • Kerti világítás (teljeskörű illetve több szolgáltatás összevonásával)
 • Sziklakert, rézsű és támfal kialakítása, lépcső építése
 • Térhatároló, kerítés, falirács, pergola építés (teljeskörű, ill. több szolgáltatás összevonásával)
 • Növényágyások kialakítása, ágyásszegély lehelyezése
 • Fák, cserjék, évelők ültetése, telepítése
 • Vízelvezetés, szikkasztás, esővíz gyűjtés (teljeskörű, ill. több szolgáltatás összevonásával)
 • Bográcsozó, grillező építés
 • Anyagbeszerzés, fuvarozás 11 m3 raktérfogat, 1.6 tonna rakodósúlyig

Kertépiés referenciáink közül

Teljeskörű kertépítés Gödöllőn Kert és Fürdőtó építés Budapest Xvii. kerület Teljeskörű kertépítés Ecseren

Hogyan is zajlik nálunk egy teljeskörű kertépítés?

Miután felkeresett bennünket, egy előre egyeztetett időpont alapján felmérjük az ön kertjét és árajánlatot adunk a kert megépítésének várható költségeiről.

Az árajánlat Nálunk minden esetben tételesen felsorolva tartalmazza az adott kertben kivitelezedő szolgáltatásainkat pl.: tereprendezés, térburkolás, öntözőrendszer, tóépítés, kerti világítás, füvesítés stb. Ezen tételek között egységárak, mennyiségek és ezek összesített árai találhatók, elkülönítve az anyag és munkadíjakat. A teljeskörű szolgáltatásaink így Önnek is átlátható, könnyen számolható formában jelennek meg.

Az árajánlat amennyiben elnyeri a tetszését a megbeszélt elképzelések és javaslatok figyelembevételével elkészítjük önnek a vázlattervet, (így még lehetőség van a terven néhány változtatást végrehajtani.)

kert vázlatterv készítésA vázlattervet részletesebben egy kertterv követi, ami már jobban hasonlít a kialakítandó kertre, de a kertépítés közben még itt is kisebb módosítások történnek. Eközben a naptárba vett kertépítéseink után a lehető legközelebbi időpontba bejegyezzük az ön kertjének megépítését is.

Természetesen, ha önnek csak hónapok múlva lesz aktuális a kertépítés, mert valamilyen oknál fogva (pl: épülőben van a ház) még nem tudjuk az ön kertjét elkezdeni, akkor van a legelőnyösebb helyzetbe, mert akkor a kertépítés kezdését egy garantált időpontra tudjuk csúsztatni.

Amennyiben szükségesnek találjuk a kertépítés előtt a füves, gazos területeket vegyszeres gyomírtást végzünk.

Kertépítés kezdete


Kertépítés előtti területMivel a kertépítési feladatok sorrendje kertenként eltérő lehet, ezért nehéz rá általános receptet mondani. Az egyes munkafolyamatok sokszor keverednek egymással, de azért általánosan ilyen sorrendben végezzük a kertépítést.


Terület kitisztítása


Növény kiszedése földmunkagéppelAmennyiben a területen gyepes terület volt, vagy olyan növények vannak, amiket nem szeretne megtartani akkor a kertépítés első fázisaként ezeket a területről eltávolítjuk, amihez többnyire a kikerülő mennyiség figyelembevételével 4-6-8 m3-es konténert (konténereket) rendelünk. Ilyenkor távolítjuk el a terültről az építkezési hulladékokat is. A kikerülő növények (fák, cserjék) elszállítását, 11 m3 raktérfoagtú kisteherautónkkal gazdaságosabban eltudjuk szállítani, mint konténereket rendelni. Amennyiben a területen lévő régi gyep gyomirtásra került és az legalább 20 cm termőfölddel való feltöltést kap, úgy a régi gyep legyalulása elhagyható.

 Tereprendezés


Bár a tereprendezés a kertépítés egész folyamatát végigkíséri, a nagyobb földtömeg mozgatás elvégzése az elsődleges.
Ezt követően a terület nagyságától, terep egyenetlenségétől vagy az átalakítás mértékétől függően kézi, vagy gépi tereprendezést végzünk. Szűk keskeny kertrészekben, de akár nagyobb kertekben is a kis méretű Bobcat Mt50-es gépünk nagy segítségünkre van, aminek előnyeiről az alábbi linken olvashat. → Bobcat Mt50 kis földmunkagép szűk helyeken.

Termőföld feltöltés

Tereprendezés földmunkagéppelAmennyiben a terület talajminősége, vagy a területen lévő földmennyiség azt megkívánja, darált termőföldet, esetleg kvarc homokot hozatunk, és azt egyenletesen szétterítjük. Amennyiben a kertben térburkolat, kerti tó is készül, úgy az onnan kikerülő föld minőség vizsgálatával, ha az megfelelő, a területen ez is felhasználásra kerülhet, amivel ismét csökkenthetők a kertépítés kiadásai. Ilyenkor végezzük a rézsűk, sziklakertek építéséhez szükséges terepmunkálatokat is. Amennyiben nem áll rendelkezésre elegendő összeg egy szükséges talajcseréhez, úgy viszonylag kis költségből megoldhatóan, érdemes vízraktározó adalékot juttatni laza talajszerkezetű kertünkhöz. (Ennek kijuttatását azonban inkább a füvesítési talajmunkáknál vagy növényeink ültetőgödrébe érdemes a talajba forgatni.)

Kerti építmények kivitelezése

Térburkolatok kerti építmények kivitelezése Automata öntözőrendszer kiépítése

A kertépítés következő, fázisaként elkészítjük a tervben szereplő, támfalak, rézsűk, sziklakertek, lépcsők, térburkolatok, kerti szegélyek, tűzrakó helyek, vízarchitektúrák, kiemelt virágágyások, pergolák, automata öntözőrendszerek és egyéb ide sorolandó kerti építmények sokaságát. Ezek építéséről, néhányra választ találhat a kertépítési menüpontból lenyíló szolgáltatások között. Kivitelezési sorrendjük a kertépítés során meglehetősen eltérő lehet. 


Növények elültetése

Növényágyások beültetéseMiután a kerti építmények elkészültek a kertépítés következő fázisaként beültetésre kerülnek a kertészeti árudákból, faiskolákból beszerzett növények. A növényültetés közben megfelelő mélységű ültető gödröt készítünk, és a földet szerves trágyával javítjuk. Egyes növényeknél, amelyek igénylik talajcsere, vagy talajjavítás révén a számukra megfelelő tőzeget, talajszerkezet javítás révén homokot adagolunk ültető földjükbe. Ültetést követően földtányért készítünk köréjük és alaposan beöntözzük őket. Nagyobb fák ültetése esetén a 1-3 karót szúrunk köréjük, így elkerülhető, hogy azok, míg meg nem erősödnek az erős széllökések révén kidőljenek.

Növényágyások talajtakarásaEzután, ha öntözőrendszer is készült, behúzzuk köréjük a csepegtetőcsövet, majd fenyőkéreg őrleménnyel (mulcs) vagy díszkaviccsal elfedjük a növényágyás felületét. Itt azért megjegyezném, ha nem akarjuk a növényágyásokat állandóan gyomlálni legalább 5-7 cm vastagságban érdemes beteríteni (erősen árnyékos területek, idős fák alatt, lehet "spórolni" a mulccsal). Viszont ha szeret kertészkedni, akkor, lehet vékonyabban is teríteni. :) A növényágyásokba geotextilt csak kavicsos talajtakarás esetén alkalmazunk.

Füvesítés fűmag vetéssel vagy gyepszőnyeg fektetéssel

Gyepszőnyeg beöntözése A kivitelezett öntözőrendszer hibátlan működését még egyszer működés közben zónánként leellenőrizzük, így az esetleges hibák még a füvesítés előtt javíthatók.
Ezt követően következik a kertépítés utolsó fázisa a füvesítés, amit megrendelés mértékétől függően fűmagvetéssel vagy gyepszőnyegfektetéssel készítünk el. A területet előtte 10-15 cm mélységben felrotáljuk, és ilyenkor forgatjuk bele a talajba a növényi komposztot, vagy szerves marhatrágyát is. A komplex műtrágyákat közvetlenül a fűmag bedolgozása előtt vagy a gyepszőnyegfektetést követően érdemes kijuttatni. A területet ezután tökéletesen síkra készítjük. A talaj szerkezeti tömörsége speciális, azt mindig a gyepszőnyegfektetés, vagy fűmagvetéshez mérten kell elkészíteni.

Füvesítés előkészületek

Vakondháló fektetés gyepszőnyeg alá

Amennyiben a füvesítést gyepszőnyeg fektetéssel végezzük, úgy lehetőség van a gyepszőnyeg alá vakondhálót helyezni. Egyelőre ez az egy eredményes védekezés a vakondtúrások megakadályozása ellen. A raklapon levő gyepszőnyegeket nyáron minél hamarabb fel kell használni, ezért a pontos kiszállítását érdemes a reggeli, délelőtti órákra tervezni. A raklapon levő gyepszőnyegeket raschel hálóval védjük a napsugárzástól, így is csökkentjük a kiszáradásuk mértékét. A fektetést követően 70 kg-os hengerrel többször is végig megyünk a területen, majd megfelelően beöntözzük.


Fűmagvetésnél speciális fűmag keveréket alkalmazunk, amit a gyep használatának és az igények figyelembevételével készítünk. Figyelembe vesszük az erősen árnyékos területek mértékét is és ide más fűmagkeveréket alkalmazunk, bár ezekre a területekre célszerű növényágyásokat kialakítani és árnyékot kedvelő gyeppótló talajtakaró növényekkel beültetni. A fűmagokat megfelelően bedolgozzuk és többszörösen lehengerezzük. Az öntözést fűmagvetés után az időjárás függvényében naponta többször kis adagokkal kell megöntözni. A későbbi fű növekedésével arányosan lehet növelni az egyszeri folyadék kijuttatás mennyiségét és csökkenteni az időpontok számát.

Kertépítés végeztével


Miután minden kertépítési munkát elvégeztünk, ha öntözőrendszert is készítettünk kertjébe, akkor ebben beállítjuk a kertjének megfelelő öntözési időtartamokat, időpontokat, majd megmutatjuk önnek a tudnivalókat az öntözőrendszeréről. Végezetül összetakarítunk magunk után.

Kertépítés utánni elkészült álomkertAmennyiben a kertfenntartást később ön szeretné elvégezni, úgy ellátjuk önt tanácsokkal, hogy kertjét miként tarthatja karban. Amennyiben ezzel inkább minket szeretne megbízni, úgy a kertfenntartási munkák tanácsaival, csak az általános fontosságú dolgok átbeszélésével segítjük.

Elszámolás


Anyagköltségekre néhány naponta előleget kérek, ami az éppen aktuális anyagok megvételéhez szükséges. Erről átvételi elismervényt adok.

Miután úgy érzi, hogy elégedett mindennel és elvárásainak eleget tettünk (ami számunkra a legfontosabb), következik a végleges elszámolás.

Az elszámolás nagyobb kertek esetén, általában részletekben történik, ami 3-4 kifizetés révén szokott megvalósulni. Ez általában kertépítés közben az anyagköltségek, kertépítés végeztével a munkadíj kifizetésével zárul.

Garanciamunkáinkra garancia

 • A gyepszőnyeges és fűmagos füvesítésre eredési garanciát vállalunk, az első fűnyírást mi végezzük.
 • A füvesítésre automata öntözőrendszer hiányában nem vállalunk garanciát.
 • Az öntözőrendszerre 2 év teljeskörű garanciát, valamint az első téliesítést ingyenesen elvégezzük.
 • Automata öntözőrendszer működése mellett a növényültetésekre eredési garanciát vállalunk.
 • A kerti dísztó vagy fürdőtó építésre 2 év teljeskörű garanciát vállalunk. A gumifóliára 20 évet. 
 • A kerti építmények alapozására 5 év garanciát vállalunk.

Rólunk mondták!

Kertepites Szentendre small 1

"Régóta kerestünk megfelelő kertépítő partnert, amikor rátaláltunk a Kertkozmetika gyönyörű referencia munkáira. Ingyenesen jöttek ki felmérni és részletesen feltérképezték a terepet.

Ajánlatuk pontos, egyszerű,
könnyen kezelhető és mégis teljeskörű volt.

A munkavégzésük is ehhez illeszkedett. Pontosak voltak, hatékonyak és segítőkészek. A tikkasztó nyári forróság ellenére minden nap, szinte pihenés nélkül, építették a kertet.

A munkakapcsolat végig közvetlen volt, elfogadták az igényeket és
sokszor tanácsot adtak. A végeredmény magáért beszél, ahogy a fiatal kivitelező csapat ígérte, végül mi is bekerülhettünk a gyönyörű referenciák
közé.

A jó munkakapcsolatra tekintettel továbbiakban is számítunk
kertfenntartó munkájukra.

 

szentendrei Megrendelő"

 

Kertépítés Ecseren 

"Tavaly tavasszal eldöntöttük, hogy profi szakembert bízunk meg kertünk rendbe- és csinosabbá tételével, így három kertépítő cégtől kértünk be ajánlatot. A kapott tervek közül Dávidé fogott meg minket igazán, ezt szerettük volna viszont látni a kertünkben mindennap.

Ha néhány jelzővel kellene jellemeznünk a KertKozmetika csapatát, azok a következők lennének: rugalmas, lelkiismeretes, kreatív, hozzáértő, igényes. Ehhez hozzájön még, hogy a munkák az elejétől kezdve kellemes, baráti hangulatban folytak. Az eredmény pedig önmagáért beszél! :)

Egy kedves vélemény egy környékbelitől: "Ez a legszebb kert az utcában; ha nekem ilyen kertem lenne, én lennék az utcában a legbüszkébb!" És azok vagyunk, valóban! :) A kertünk télen-nyáron gyönyörű, nagyon sok örömöt ad, és a heti egyszeri fűnyíráson kívül szinte semmit nem kell érte tennünk! Csak ülünk, csodáljuk és élvezzük! :)

Úgy érezzük, nem is alakulhatott volna jobban ez a projekt, minthogy Dávidék építik meg a kertünket. Olyannyira, hogy el is döntöttük, idén tavasszal a kerítés előtti, utcai részt szeretnénk megcsináltatni - természetesen szintén Dávidékkal!

Nagyon köszönünk mindent!!! :)"
Timi, Gábor & Zora

 

Kertépítés 17. kerület (Rákoskeresztúr)

"Szeretném megköszönni az elképzeléseinket is felül múló álom megvalósítását. A gondos tervezést a gyors munka követte. Napok alatt a tüskés, mohás előkertünk a házunk legszebb részévé vált.

Az elvégzett munkával maximálisan elégedettek vagyunk. Gyermekeinkkel együtt gyönyörködünk a kertünkben ami nem csak esztétikus hanem biztonságos is immár. Sajnos tapasztalatból tudom, hogy nagyon nehéz megbízható, korrekt, jóindulatú szakembereket találni.

Szívből tudom ajánlani azoknak akik nem szeretnének csalódni Dávidot és a kis csapatát! Már nagyon várjuk a hátsó kertünk átváltoztatását! Ötletünk még nincs de szakembereink már vannak.

 

Köszönjük a kertet:

Bence, Boti, Kati és István"

 

Kertépítés II. kerület (pesthidegkút)

"A KertKozmetika fiatal csapata az építkezés után maradt romos területből olyan idilli kertet varázsolt nekünk, melyet a gyerekektől a felnőttekig, az egész család imád.

A gyönyörű kert jelentősen megnövelte életterünket, és a kertészeink precíz és gyors munkájának köszönhetően mondhatjuk el, hogy végre teljes lett otthonunk. A képek önmagukért beszélnek.

Mindenkinek jó szívvel ajánljuk Dávidot és munkatársait!"

 

dr.S.Ákos

 

Kertépítés XVI. kerület (Árpádföld)

"Sokáig kerestem kertépítőt, s Dávidékban nem csalódtam. Csodálatos kertet hoztak létre, minden nap élvezi és örömmel használja az egész család!

Precíz, megbízható, szakmailag hozzáértő csapat, látszik, hogy szeretik a munkájukat! Teljes mértékben azt kaptam, amire számítottam, beleértve az előre becsült költségeket is."

 

Bőczén Patrik

 

Szolgáltatást vállalunk

Szolgáltatási terület