Tereprendezés szűk helyeken Bobcattel

Sok kert kis területtel rendelkezik, ahol a gépi tereprendezés csak kézi erővel vagy kis földmunkagéppel megoldható. Az is előfordul, hogy a kert ugyan nagy, de a kertbe való bejutás a normál méretű földmunkagépekkel nem megvalósítható. A kézi munka ilyen esetekben sokkal költségesebb, és kevésbé hatékony mint egy kis földmunkagéppel.

Vállalkozásunk egy Bobcat Mt 50-es kis földmunkagéppel rendelkezik, ami ezeknek a területeknek a gépi segétkezését teszi lehetővé kertépítések során.

   A gép súlya minimum fele egy nagyobb méretű kabinos Bobcatnek. Általában csak nagyon kemény talajon, vagy nagy súly emelésénél jelenkezik ez a hátrány.

Bobcat Mt 50 kisfoldmunkagepA Bobcat Mt 50-es kis földmunkagép nagy előnye, hogy gumiláncos meghajtással rendelkezik, ami laza, vagy megázott talajon is tud kielégítő munkát végezni, szemben egy Avant kis földmunkagép gumikerekes meghajtásával. Kis súlyának és láncos meghajtásának köszönhetően a talajszelvényt kisebb mértékben tömöríti a nehezebb Bobcateknél. A túlságosan összetömrített talaj rontja a megfelelő vízháztartást, és a növények gyökérzetének is jelentősebb ellenállást okoz.

A Bobcat Mt 50-es kisgép csúszókormányzása, akár centiről-centire kitudja magát csúsztatni egy nagyon szűk területről is szemben egy csukló kormányzású Avant földmunkagéppel. Ezenkívül akár egyhelyben megtud fordulni, ami csak kicsivel igényel nagyobb területet mint a teljes gép hossza. Nagy előnye még a kabinos gépekkel szemben, hogy mivel a vezető a gép mögött áll ezért könnyedén tud kézi munkavégzésbe váltani, majd folytatni a munkát.

 

Bobcat Mt 50 műszaki adatok

szélessége:

91 cm

 110 cm kanállal

magassága:

 113 cm

 munkavégzés közben a vezető magassága határozza meg, aki a gép mögött áll (≈180 cm, vezetés közben lehajolással csökkenthető)

 teljesítmény:   20 Le  

 súly:

 1133 kg

 ≈1200 kg (kanállal)

 emelési magasság:  190 cm a kanál alja

a kanál kibillentéséhez teljesen felemelt állapotban, körülbelül 140 cm magasság szükséges

 hasmagasság:   23 cm    
 szállítási töltet súly:  680 kg  
 emelési súly:  227 kg  
sebesség: előre 0 - 5.2 km/h, hátra 0 - 2.4 km/h 
emelkedő max. dőlésszöge:   23º  (ahol a gép még biztonságosan fel és lemehet.)

Amennyiben Ön olyan kerttel rendelkezik, ahol a normál méretű földmunkagépek nem tudnak dolgozni, de a kézi tereprendezés nagyon költséges és megterhelő lenne, úgy keressen elérhetőségeinken.

A Bobcat Mt 50-es kis földmunkagépünk óradíja kezelővel 12000 Ft/óra + min. 1 óra kiszállás! Összesen min. 4 óra + kiszállás fizetendő.

Szolgáltatást vállalunk

Szolgáltatási terület