automata öntözés

 • Automata Öntözőrendszer telepítés

  Öntözőrendszer működése14 éves tapasztalattal vállaljuk családi házak, közterületek, ipari területek automata öntözőrendszerének telepítését, karbantartási és javítási munkáit. Házi kertek esetén az évek alatt legmegbízhatóbban működő Hunter és Rain Bird öntözőrendszerek illetve ezen hibrid működésű rendszerek megépíttetését ajánljuk megrendelőinknek.

   

   

  Az öntözőrendszer kiépítése, mint az egyik kertépítési szolgáltatásunk, létfontosságú egy kert hosszútávú fenntartásához.

  Szükséges Önnek automata öntözőrendszer?


  Döntse el az alábbiak alapján!

   

  • Az automata öntözőrendszer bármikor képes öntözni. Hajnali vízkijuttatás esetén a növények számára a csapadék könnyebben hasznosul, kisebb a párolgási veszteség. Az esti öntözéssel ellentétben, a gyepünket, megóvhatjuk a kialakuló betegségektől. Növényei gyorsabban növekednek majd, könnyebben kifejtik díszítő értékeiket.
  • Távollét, nyaralás alkalmával se marad el kertünk öntözése. Egy minőségi pázsitfelület, igényesebb növények esetleges napi öntözését nem biztos, hogy érdemes a szomszédra rábízni.
  • Az öntözésre fordított időt akár másra is áldozhatja.Automata öntözőrendszer
  • Az automata öntözőrendszer egyenletes vízkijuttatásának köszönhetően, víztakarékos megoldásnak mondható. Csak annyit öntöz, amennyi a növények számára az éppen elegendő. Az öntözésre fordított víz + csatornadíjat több mint a felére tudja csökkentheti.
  • Kútról, vagy ciszternáról való öntözés esetén akár minimálisra tudja csökkenteni az öntözési díjat.
  • Az öntözésre fordított időt akár másra is áldozhatja.
  • Az automata öntözőrendszer egyenletes vízkijuttatásának köszönhetően, víztakarékos megoldásnak mondható. Csak annyit öntöz, amennyi a növények számára az éppen elegendő. Az öntözésre fordított víz + csatornadíjat több mint a felére tudja csökkentheti.
  • Kútról, vagy ciszternáról való öntözés esetén akár minimálisra tudja csökkenteni az öntözési díjat.Rain click esőérzékelő
  • Esőérzékelővel kombinálva nem kell tartania attól sem, hogy véletlenül esőben, vagy röviddel eső után még egyszer megöntözteti kertjét. A Solar Sync felügyelettel pedig még precízebb öntözést tesz lehetővé.
  • Áramkimaradást követően is működik. A vezérlőben lévő elem segít megjegyezni a memóriát és a pontos időt. Egyes típusok hálózati áram nélkül is eltudják indítani az öntözést.
  • Az öntözőrendszer szórófejei láthatatlanok maradnak. Csak az öntözés ideje alatt emelkednek ki a földből, így a fűnyíráskor sem kell kerülgetni őket.
  • Egy jól működő öntözőrendszer növeli ingatlanunk értékét.

  Az automata öntözőrendszer Önnek később időt, energiát és pénzt takarít meg.

  Öntözőrendszer gépi árokásás

   

  Automata öntözőrendszer építés

  Az automata öntözőrendszer kiépítésését nagyrészt a láncos árokásónkkal, szűkebb, nehezen hozzáférhető helyeken kézzel végezzük. A Garbin TZ M65RL típusú árokásónk 67 cm széles, 157 cm hosszú szállítási állapotban és 133 kg a súlya. Gyors munkavégzésével 11 cm széles és max 40-45 cm mélységű árkot tud kiásni, ami éppen ideális az öntözőrendszer csőhálózatainak lefektetéséhez. Nagyobb ívek, kanyarokat is könnyedén vesz, így nem okoz gondot olyan kertben sem a kivitelezés, ahol íves növényágyások vannak. A gép 60-100 méter/óra sebességgel tud dolgozni, a föld feletti és föld alatti akadályoktól és a kotró mélységtől függöen. A láncos árokásón kések és vídia fogak is egyaránt vannak, így 2-3 cm vastag gyökereket is könnyedén elszakít és a köves talaj sem okoz neki gondot.

  Garbin TZ M65RL árokásó Az öntözőrendszer árokásó nagy előnye, hogy a kitermelt földet, porhanyosra összedarálja, így visszatöltéskor hatásosabban meglehet tömöríteni a visszatöltött talajt, ezáltal később nem jelennek meg süllyedések az öntözőrendszer nyomvonalán. Továbbá, mivel csak 10 cm széles árkot kotor ki ezért a telepítés után ezeknek a csíkoknak a felülvetésével, gyorsan visszanő a fű.

  Az automata öntözőrendszert a gép segítségével gyorsan, akár már 1-2 nap alatt is kivitelezni tudjuk a kertjében.

  A kivitelezés megkezdése előtt, azonban fontos egyeztetnünk a sekélyen, 30-40 cm mélységig futó elektromos, vízvezeték, szennyvíz vagy esővíz csatornák, esetenként gázvezetékeket is, mivel előfordul a nem megfelelő mélységbe történt kivitelezésük. A gép a vezetékekben egy pillanat alatt kárt tehet, így ezeken a helyeken minden esetben kézzel tárjuk fel az öntözőrendszer vezetékeinek szükséges árkokat.

  Amennyiben érdeki milyen elemekből áll, hogyan is épül fel egy automata öntözőrendszer, úgy a következő cikkünkben elérheti: Automata öntözőrendszer felépítése

Szolgáltatást vállalunk

Szolgáltatási terület

Fűmag, műtrágya katalógus